Bevezetés a Déli Optikában

Ügyfelünkről

A személyre szabott szolgáltatásokat nyújtó, rugalmas és barátságos budapesti Déli Optika a Déli Pályaudvar kerengőjében fogadja ügyfeleit. Szilágyi Zsolt, a szaküzlet tulajdonosa az ezredfordulótól az iparágban dolgozik. A szaküzlet üzemeltetése mellett a keretgyártásban is aktív a Fabala márka megteremtésével, illetve a Magyar Optikus Ipartestület alelnöki pozícióját is betölti.

Vállalkozása már korábban is használt informatikai rendszert, azonban a régi rendszer több hiányossága miatt még papír munkalapokat írtak, ezért kipróbálta rendszerünket. 

Papír munkalap helyett

Az elsődleges probléma a papír alapú munkalapokban és kartonokban mutatkozott meg. Az optikában a szaktudást nem igénylő adminisztrációt szerették volna csökkenteni, ugyanis ez egyszerre hordozott tévesztési lehetőségeket az elírások miatt, és okozott fejtörést az áttekinthetőség hiányából fakadóan. A korábbi szoftvert nem tudták az ajánlatok készítése során hatékonyan kihasználni, és az ügyfeleknek javasolt szemüvegek összehasonlítását nem tette lehetővé.

A Clearvis.io rendszerrel való személyes megismerkedést követően Zsolt meglátta a lehetőséget a korábbi problémák megszüntetésére.

Váltás az új rendszerre

Az átállás során minden adat átmásolásra került a korábbi rendszerből a Clearvis.io-ba, beleértve az ügyféladatokat, vizsgálatokat és megrendeléseket is. Zsolt éves előfizetést választott, így az adatmigráció számukra díjmentes volt.

Olyan mintha nem informatikusok, hanem optikusok készítették volna a programot.

A vásárlók így hamarosan egy új, modern praxismenedzsment rendszerrel találkozhattak, amely a korábbinál kellemesebb vásárlói élményt biztosított számukra például azáltal, hogy egyszerűen összehasonlíthatóvá váltak az ajánlatok.

A Déli Optika munkatársai is a rendszer számos előnyét élvezhették: többen említették az új rendszer egyik fontos pozitívumaként a munkalapok hőpapírra történő nyomtatását. Ez a módszer ugyanis amellett, hogy praktikus, a korábbi alkalmazott módszereknél lényegesen kevesebb papírfelhasználással jár. Szintén kiemelték az ügyfél- és a rendelési adatok felhőben történő tárolását. Egyrészt így a látszerészek azonnal láthatják az optometrista vizsgálatának eredményeit, másrészt Zsolt számára minden információ könnyen elérhető bármilyen eszközön és bárhonnan, akkor is, ha nem tartózkodik az üzletben.

A Clearvis.io árbevételt növelő hatása

A rendszer bevezetésének egyik mellékhatása a Déli Optikában az volt, hogy nagyságrendileg 10%-kal emelkedett az átlagos kosárérték. A Clearvis.io fejlett ajánlatkészítési funkcióinak köszönhetően az értékesítés során pillanatok alatt új ajánlat készíthető és az összehasonlítható a korábbi ajánlatokkal. Így sokkal személyre szabottabb, több megoldást prezentáló ajánlat készíthető, a termékelőnyök részletesen átbeszélhetőek. Ez a módszer gyakran eredményezi, hogy az ügyfél a prémium megoldás mellett dönt, felismerve annak hosszútávú előnyeit.

A Clearvis.io rendszerre váltás eredményeként nagyságrendileg 10%-kal emelkedett meg az árbevételünk, melynek egyik fő oka, hogy az optikában sokkal személyre szabottabb ajánlatokat tudunk az ügyfelek számára bemutatni.

Szilágyi Zsolt

tulajdonos, Déli Optika

Készletkezelés

Zsolt kihangsúlyozta a Clearvis.io készletkezeléssel kapcsolatos előnyeit, melyek többek között a gördülékenyebb leltárazásban, az árcímkékkel ellátható keretekben és a testreszabható statisztikákban nyilvánul meg. Tapasztalata szerint praktikus megoldás a demo lencsére helyezhető, átlátszó árcímke, mely vonalkódolvasó használatával a leltárazás időtartamát is jelentősen lecsökkentette. A rendszerből kinyerhető kimutatások abban segítik munkájukat, hogy pillanatok alatt láthatják, melyik termékből mennyi fogy, mennyi az eladott keretekből a férfi és női modellek aránya, vagy éppen mennyi a keretek aktuális darabszáma az üzletben. A régebben bent álló termékekről is gyorsan információhoz jutnak. 

Összegzés

Örülünk, hogy tudtunk Zsoltnak segíteni a korábbi rendszerének cseréjében, és hogy a Clearvis.io testreszabásával olyan megoldást tudtunk kialakítani, mely mind a tulajdonosi elvárásoknak, mind pedig az üzletben dolgozó munkatársaknak megfelel.

Zsolt a bevezetés befejeztével megjegyezte: bár a Clearvis.io nem a legolcsóbb praxismenedzsment rendszerek kategóriájában versenyez, a fejlesztő csapatunkkal könnyű és élvezetes volt együtt dolgozni, és ami a legfontosabb: eközben komplex és felhasználóbarát módon adtunk választ a Déli Optika igényeire. A rendszer által biztosított készletkezelés átláthatóbbá tette számukra a munkavégzést, és sokkal több információhoz jutottak hozzá, ami az esetleges kiadások csökkentését segítette elő. 

A rendszerünk gyümölcsöző befektetésnek bizonyult, az előfizetés árának többszörösét termeli meg, miközben az adminisztráció gyakorta gyötrelmes feladatait is gyorssá és zökkenőmentessé teszi.

 

Tagek:

Megosztás:

Próbáld ki még ma

Javítsd optikád nyereségességét a Clearvis.io praxismenedzsment megoldásával!

Ingyenes regisztráció

Regisztrálj az alábbi adatok megadásával és az első 250 vizsgálatot és 10 megrendelést ingyenesen rögzítheted új rendszeredben.

Add meg céged és üzleted adatait

Több üzlet esetén csak az első üzlet nevét és címét add meg. A további üzletek felvehetőek a regisztrációt követően.

Kapcsolattartó adatai

Ügyfélszolgálatunk a kapcsolattartót fogja keresni előfizetési és számlázási kérdésekben.

BEJELENTKEZÉS

Add meg az előfizetés nevét a bejelentkezéshez. Ha nem ismered akkor kérd a cégvezetőtől.

Előfizetés neve:

https://clearvis.io/
Még nincs előfizetésed? Regisztráláshoz kattints ide.